Polityka Prywatności

Polityka prywatności i informacja o ochronie danych osobowych sklepu internetowego e-factory.pl

Poniżej znajdują się szczegółowe informacje dla osób korzystających ze strony internetowej www.e-factory.pl

Informacje ogólne

  1. Sklep internetowy e-factory.pl jest prowadzony przez przez firmę APRIL Business Computer Sp. z o.o., która jest serwisu www.e-factory.pl (dalej:Serwis).
  2. W związku z możliwością pozyskania danych osobowych, zgodnie z przepisami prawa uprzejmie informujemy, że:
    1. Podmiotem zarządzającym i czuwającym nad Państwa danymi osobowymi (tzw. administratorem danych osobowych) jest przez firmę APRIL Business Computer Sp. z o.o. z siedzibą przy ulicy ul. Płowieckiej 109A  w Warszawie, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sadowego pod numerem 0000180212, NIP: 118-00-09-427.
    2. Kontakt z APRIL Business Computer Sp. z o.o. jest możliwy listownie na adres siedziby lub mailowo na adres info@april.pl.
  3. Dane są uzyskiwane z deklaracji składanych na stronie www.e-factory.pl poprzez dobrowolnie wypełniane formularze.
  4. Dane osobowe są zbierane i gromadzone w celu realizacji poszczególnych etapów świadczenia usług drogą elektroniczną polegających na sprzedaży produktów oferowanych w sklepie efactory.pl.
  5. Odbiorcami danych mogą być:
    1. pracownicy APRIL Business Computer Sp. z o.o.
    2. inne podmioty uczestniczące w procesie realizacji zamówienia
  6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza.
  7. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
    3. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.
  8. Każdego użytkownika i klienta Serwisu obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się na stronie www.e-factory.pl. APRIL Business Computer Sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.
  9. Podczas korzystania z Serwisu użytkownik może zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Użytkownik nie ma prawnego obowiązku podania swoich danych osobowych.
  10. APRIL Business Computer Sp. z o.o. wymaga tylko tych danych, które są niezbędne do poprawnego działania serwisu i świadczenia usług. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły.
  11. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza.  

Informacja o plikach cookies

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest APRIL Business Computer Sp. z o.o.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    2. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    3. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  6. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  7. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  8. Niniejsza witryna internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google Inc. Google Analytics używa “cookies” w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google, która będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Udostępnienie danych

  1. APRIL Business Computer Sp. z o.o. nie sprzedaje i nie udostępnia podmiotom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów oraz użytkowników swojego serwisu, chyba że jest to konieczne do realizacji usługi zamówionej przez Użytkownika Serwisu.
  2. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych i za zgodą użytkownika.
  3. Udostępnienie danych innym podmiotom nastąpić może tylko w celach bezpośrednio związanych z realizacją zamówień handlowych Użytkownika.
  4. Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. Użytkownik ma prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych podanych Operatorowi Serwisu. W tym celu należy przesłać e–mail z prośbą o wykonanie żądanej czynności pod adres info@april.pl lub listem poleconym na adres siedziby APRIL Business Computer Sp. z o.o.  
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel